Zoals het hoort: Double Edged Safety Razor

DE Safety Razor

Scheren, je laten scheren in een Barbershop, de tijd nemen om jezelf te verzorgen. Het zijn allemaal ontwikkelingen die de laatste tijd steeds meer boven komen drijven. Twee jaar geleden ontstond er een trend om je baard te laten staan, eigenlijk  een beetje terug naar zoals het vroeger was. Nu zie je dat deze trend opnieuw aan het veranderen is. Dat de man veel tijd en aandacht aan zijn uiterlijk besteedt moge duidelijk zijn.

Het oude scheren is een van dingen dat steeds meer terugkomt. ‘Shaving the old fashioned way’ zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Originele en antieke scheermesjes worden veel gekocht en gebruikt. Als u thuis zich weer ouderwets wilt scheren kunt u het best de Double Edged (DE) Safety Razor gebruiken. Wanneer u besluit het DE Safety Razor avontuur aan te gaan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden. In onderstaand filmpje wordt goed en helder uitgelegd hoe u zich het beste kan scheren met DE Safety Razor.

DEmes met kwast

Een bekende spreekwoord luidt ‘alle begin is moeilijk’ en dat geldt in zekere mate ook voor de DE Safety Razor. Er moet een beetje tijd ingestoken worden maar ik kan u verzekeren dat het geduld dat hiermee gepaard gaat beloond wordt.

Een van de vele voordelen is weinig tot geen ingegroeide haren meer. Bij een 3-blade of 5-blade die veelal op de moderne scheermessen zitten worden de haren als het ware opgetild om ze vervolgens af te scheren. Dit vergroot de kans op ingegroeide haren en kan zorgen voor meer huidirritatie. Daarnaast wordt uw huid gladder dan ooit met DE Safety Razor. De losse double edged scheermesjes zijn tevens minder schadelijk voor het milieu dan de hedendaagse cartridge scheermesjes. Een ander groot voordeel is het prijsverschil in vergelijking met de moderne scheermessen. De aanschaf van de houder kost tussen de €20 en €30. Per vijf double edged scheermesjes betaalt u €1,85. Bij een gemiddelde baardgroei blijven deze double edged scheermesjes 4 tot 8 scheerbeurten scherp.

Scheren met een Double Edged Safety Razor is een ware belevenis. Scheren wordt weer leuk en spannend. U zult zich nog meer man voelen dan u al was.

Voordelen van DE Safety Razor in vergelijking met moderne scheermessen:

  • – Veel goedkoper
  • – Geen ingescheurde haren meer
  • – Minder huidirritatie
  • – Beter voor het milieu
  • – Je voelt je meer man dan ooit tevoren

Instructiefilmpje voor gebruik DE Safety Razor: