Abbeyhorn – Style you can buy

Het bedrijf Abbeyhorn is in  1749 begonnen met het bewerken van hoorn. Tegenwoordig maken ze hiervan een grote verscheidenheid aan producten. Huishoudspullen, sieraden, instrumenten, wandelstokken je kunt het zo gek niet bedenken het wordt allemaal gemaakt door Abbeyhorn. Eén van de populairste producten die bij Abbeyhorn vandaan komt, is de schoenlepel.

De schoenlepels van Abbeyhorn kenmerken zich door hun klasse en elegantie. Elke schoenlepel is handgemaakt en uniek in kleurstelling. Abbeyhorn biedt haar schoenlepels in verschillende maten (en prijzen) aan.

Abbeyhorn producten

Abbeyhorn gebruikt diverse natuurlijke materialen. Ethisch verantwoord afkomstig als ‘afval’ product uit de vleesindustrie. Zo wordt verhinderd dat de hoorns terechtkomen op verscheidene stortplaatsen. De meerderheid van de afgewerkte producten zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Een ecologisch product dus. Abbeyhorn maakt gebruik van Ankolee vee uit Nigeria waar dit vee meer ruimte heeft om te zwerven om zo de hoorns beter te laten groeien. De vorm wordt zo ideaal voor het verdere bewerkingsproces.

In het filmpje hieronder is te zien dat de schoenlepels stuk voor stuk met de hand gemaakt worden. Een productie die zeer intensief is en waar het ambacht centraal staat. Naast duurzaam en praktisch ook zeker een lust voor het oog.