How to shave – DD stappenplan

– Maak je baard nat met warm water om de poriën te openen, de baard zachter te maken en de huid te laten ontspannen.

– Voor het scheren eventueel een gel of olie toebrengen om het scheren makkelijker te maken en de huid te beschermen.

– Maak met de scheerkwast nat met warm water en doe scheercrème in je handpalm of een scheerkom. Breng met cirkelachtige bewegingen de crème met de kwast aan op de huid zodat er een stevige schuimsubstantie op de baard komt.

– Gebruik een schoon scheermes en scheer alleen in de richting van de baardgroei. Op delen waar de haargroei verandert, zoals onder de kaaklijn, is het aan te raden met twee natte vingers de haren in een richting te sturen. Laat het scheermes over de huid glijden zonder daarbij al te veel druk te geven. Te veel druk kan zorgen voor wondjes of een geïrriteerde huid.

– Maak na het scheren het gezicht schoon met koud water. Dit helpt met het sluiten van de poriën.

– Mocht u onverhoopt een sneetje hebben opgelopen kunt het aluinblokje of aluinstick gebruiken om het bloeden te stollen en zo te stoppen.

– Breng hierna een aftershave lotion (zoals bijvoorbeeld deze Edwin Jagger Sandelwood lotion)  aan om de huid te beschermen. Wij raden aan altijd een alcoholvrije aftershave lotion of balsem te gebruiken. Aftershave met alcohol droogt de huid uit.

– Maak als laatste de kwast goed schoon en verwijder al het schuim. Hang de kwast zo op dat de haren naar beneden wijzen.

Voor alle bovengenoemde en meer scheerbenodigdheden gaat u naar The Shaving Company.